Keramische coatings – Bescherm uw auto tegen de elementen met een duurzame glans

Ontdek de voordelen van keramische coatings voor een langdurige bescherming en verbeterde uitstraling van uw voertuig

 

Wat zijn coatings?

Er zijn heel wat benamingen op de markt voor coatings. Dat gaat van lakverzegeling, naar glascoating of ceramische coating. Deze coatings zijn vloeibaar materiaal op basis van SiO2, ofwel Siliciumdioxide. Het product wordt na een detailing behandeling vloeibaar aangebracht en zal door droging met korte golf infraroodlampen uitharden tot een zeer sterke materie.

Door de vele milieu- en overheidsregels zijn de autolakken vandaag de dag zeer dun en kwetsbaar. Ceramische coatings bieden hier een oplossing voor. Ze maken niet alleen het lakoppervlak vlak vlakker, ze zorgen tevens voor een UV-bescherming, een betere krasbestendigheid dan je originele lak en niet onbelangrijk een vuil- en waterafstotend effect. Dat zorgt ervoor dat er de wagen minder snel vuil is en vooral makkelijker te onderhouden.
Je wagen beschermen en langer mooi houden is dan ook de reden om een ceramische coating te laten plaatsen.

Vraag je offerte aan

Laat je goed adviseren om de juiste coating voor jouw wagen te selecteren. Er zijn heel wat verschillende coatings op de markt. Waar zitten dan de verschillen? Er zijn ceramische coatings die duurzamer zijn dan andere, of coatings die meer de focus leggen op glans, andere op hydrofobe eigenschappen. Daarom dat wij graag samen met u de juiste keuze bepalen.
Het spreekt voor zich dat men best de ceramische coating plaatst als de wagen net nieuw is. Maar het kan natuurlijk ook later, hou er dan wel rekening mee dat de gebruikte wagen grondig voorbereid zal moeten worden (detailing) alvorens men een coating kan plaatsen.

Een ceramische coating plaatsen is een kunst en vereist geconcentreerd vakmanschap. Niet alleen is het rekeninghouden met temperatuur en vochtigheidsgraad, ook correcte plaatsing en droogtijden (curing) dienen zeer nauwlettend opgevolgd te worden. Enkel zo bereik je een fantastisch resultaat.

Wie liever geen (semi) permanente ingreep heeft op z’n wagen kan nog steeds kiezen voor een wax. Een wax zal zeker ook zorgen voor een mooie glans en een goede vuil- en waterafstotendheid. Het is echter niet bestand tegen krassen en is lang niet zo duurzaam als een ceramische coating. Afhankelijk van het gebruik blijft een wax 3 tot 6 maand actief.