Car detailing – De kunst van het herstellen en beschermen van uw auto.

Ontdek de voordelen van car detailing voor de glans en levensduur van uw voertuig.

Zoals de vakterm aangeeft, kan je hier het woord ‘detail’ in terugvinden. Bij car detailing zal een car detailer dus heel gedetailleerd en met uiterste precisie te werk gaan in het reinigen en visueel verbeteren van je wagen. Er zijn heel wat stappen die ondernomen moeten worden om tot het topresultaat te komen waar KM Car Care zo bekend om staat. Hieronder kan je alvast een aantal stappen terugvinden die KM Car Care inzet om steeds een prachtig car detailing eindresultaat te verwezenlijken.

Een goede car detailing begint met een grondige wasbeurt. Om de kans op waskrassen te vermijden, maken we gebruik van hoogwaardige, pH-neutrale shampoo, een zachte washandschoen, en natuurlijk zorgen we ervoor altijd voldoende water te gebruiken tijdens het wassen. Daarnaast besteden we extra aandacht aan de sluitkanten van de koffer en deuren, naden, wielkasten, en zelfs aan de logo’s of typeaanduidingen. Desgewenst kan ook de motorruimte volledig onder handen genomen worden.

Vraag je offerte aan

Na het wassen wordt de wagen gekleid om de lak te ontdoen van ingevreten hars, teer, zure regen en andere industriële onzuiverheden. Met een speciale vloeistof en de klei kan niet alleen vuil worden losgeweekt, maar ook de poriën van de lak worden gereinigd. Hierna is de lak klaar om gepolijst te worden.

Het belangrijkste proces bij het detailen is zeker het polijsten. Hier komt dan ook echt vakmanschap bij kijken. Door gebruik te maken van de juiste producten en een goede kennis van de polijstmachine kan de detailer waskringen en kleine tot middelgrote krassen verwijderen. Een swirlvrij resultaat is altijd het einddoel. Met behulp van ultra zachte microvezeldoeken kunnen elk krasje en ook de polijstresten worden verwijderd, waardoor er een schitterende glans ontstaat op het bewerkte koetswerk.

Na al het detailwerk is het tijd om de laatste afwerkingen uit te voeren. Men kan de zuivere en glanzende laklaag beschermen met een wax, een keramische coating of zelfs een PPF-folie. Verder kunnen kunststoffen, rubbers, uitlaten en zelfs ramen worden afgewerkt met gespecialiseerde producten.

Natuurlijk kan er ook een combinatie gemaakt worden met een professionele interieur reiniging.