Car detailing – De kunst van het herstellen en beschermen van uw auto

Ontdek de voordelen van car detailing voor de glans en levensduur van uw voertuig

Zoals de vakterm aangeeft kan je hier het woord detail in terugvinden. Bij car detailing zal een car detailer dus heel gedetailleerd en met uitermate precisie te werk gaan in het reinigen en visueel verbeteren van je wagen. Er zijn heel wat stappen die ondernomen moeten worden om tot het top resultaat te komen waar KM Car Care zo bekend voor staat. Hieronder kan je alvast een aantal stappen terugvinden die KM Car Care inzet om steeds een prachtig car detailing eindresultaat te verwezenlijken.

Een goede car detailing start met een grondige wasbeurt. Om de kans op waskrassen te vermijden gebruiken we een goede, ph-neutrale shampoo, een zachte washandschoen en natuurlijk gebruiken we steeds voldoende water tijdens het wassen. Natuurlijk is er extra aandacht voor sluitkanten van koffer en deuren, naden, wielkasten en zelfs logo’s of type aanduidingen. Ook de motorruimte kan desgewenst ook volledig onder handen genomen worden.

Vraag je offerte aan

Na het wassen wordt de wagen gekleid om de lak de ontdoen van ingevreten hars en teer, zure regen en andere industriële onzuiverheden. Met een speciale vloeistof en de klei kan men niet alleen vuil losweken maar ook de poriën van de lak proper maken. Hierna is de lak klaar om te polijsten.

Het belangrijkste proces bij het detailen is zeker het polijsten. Hier komt dan ook echt vakmanschap aan te pas. Door gebruik te maken van de juiste producten en een goede kennis van de polijstmachine kan de detailer waskringen, kleine en middelgrote krassen verwijderen. Een swirl vrij resultaat is steeds het einddoel. De ultra zachte microvezeldoeken zal elk krasje en ook de polijstresten verwijderen en komt er een schitterende glans op het bewerkte koetswerk.

Na al het detailwerk is het tijd om verder af te werken. Zo kan men de zuivere en glanzende laklaag beschermen met een wax, een ceramische coating of zelfs een PPF folie. Verder kunnen kunststoffen en rubbers, uitlaten en ook ramen verder afgewerkt worden met gespecialiseerde producten.

Natuurlijk kan er ook een combinatie gemaakt worden met een professionele interieur reiniging.