Carwrapping – Een unieke manier om uw voertuig te personaliseren

Ontdek de vele voordelen van carwrapping voor uw auto

 

Wat is Car Wrapping?

Bij KM Car Care plaatsen we nu ook car wraps. Bij car wrapping wordt er een gekleurde folie van ongeveer 80 micron bovenop de wagen geplaatst. Deze carwrap folies zijn in heel wat kleuren en stijlen verkrijgbaar: glanzende, satijnen of matte wrapfolies, metallic en niet-metallic carwraps, maar ook met stuctuur zoals bijvoorbeeld carbon (look) carwraps.

Er zijn heel wat redenen om je wagen te laten wrappen. Een stockwagen gekocht maar niet zo’n fan van de originele kleur, dan is er wrappen. Je hebt je wagen al een tijdje en je wil er een nieuw kleurtje op, maar herspuiten is je net een brug te ver? Ook dan is wrappen de oplossing. Sportwagens worden soms nog sportiever is het juiste felle kleurtje. Er zijn dus redenen genoeg om te kiezen voor wrappen.

Laat KM car care jouw auto wrappen

Voor we aan het wrappen zelf beginnen is een goede voorbereiding noodzakelijk. Een grondige reiniging, een dieptereiniging en grondig ontvetten alvorens met wrappen te beginnen is een must. Kleine deuken worden verwijdert, omdat deze door bepaalde wrapfolie anders geaccentueerd zouden worden. Er komt dus nog heel wat werk aan te pas alvorens men met het wrappen kan aanvangen.

Bij KM Car Care maken we gebruik van hoogwaardige en kwaliteitsvolle wrapfolies van innovatieve merken. Bij correct onderhoud kan je vele jaren genieten van een car warp. Goede wrap folie is verwarmbaar, uitrekbaar en weer verwijderbaar. Bovendien hebben de beste merken wrap folie goede luchtkanalen zodat het plaatsen zonder bubbels kan gebeuren.

Alle vlakke en gelakte delen van een wagen. Zwarte kunststof delen of delen met structuur in kan je niet wrappen. Meestal zijn er geen zichtbare naden te vinden op de wagen. Binnenkanten van deuren en koffer, de sluitkanten, worden meestal niet voorzien van een wrap folie. Het kan wel, maar het is een zeer tijdrovend en duur proces. Als de wagen in gesloten toestand is zal men vanop normale afstand geen originele kleur kunnen waarnemen.

Je kan met een wrapfolie door de carwash, maar sommige wasstraten gebruiken agressieve producten die de vinyl folie aantasten. Ook wagens die steeds buiten staan zullen op verloop van tijd UV schade ondervinden. Dit is voor een deel te verhelpen door op de folie een ceramische coating te plaatsen. Deze biedt niet alleen meer UV-bescherming voor je wrapfolie, maar maakt de wagen makkelijk afwasbaar door het water- en vuilafstotende effect. De levensduur van je carwrap zal dus positief beïnvloed worden door het plaatsen van een coating op je wrap en ook het onderhoud ervan wordt ook een pak makkelijker.